Mladi upi 2016

27. 05. 2016

Tudi letos že četrto leto zapored podpiramo nadarjene mlade znanstvenike, umetnike in športnike.

Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, in medijska hiša PRO PLUS je tudi letos z razpisom Mladi upi 2016 skupaj prispevala sredstva v »sklad«, iz katerega bo dvanajst izbranih nadarjenih mladih med 16. in 19. letom starosti sprejelo finančno podporo, ki jim bo olajšala razvojno pot ali pomagala pri uresničitvi zastavljenih ciljev.

Strokovna komisija je med vsemi prijavljenimi v prvem krogu izbrala 20 finalistov, nato pa dvanajst prejemnikov finančnih sredstev. Za svojega favorita med njimi ste lahko glasovali tudi vi, na spletni strani www.mladi-upi.si. Kdo so mladi zmagovalci (6 športnikov, 4 umetniki in 2 znanstvenika) in s čim se ukvarjajo, si poglejte tukaj.

Zavarovalnica Triglav najboljša med najboljšimi v sklopu Motivacija

AmCham Slovenija tudi v letu 2016 predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Med tremi predstavljenimi projekti iz tematskega sklopa Motivacije je uvrstitev v finale po izboru občinstva, komisije in aktivnega poslušalca pripadla projektu NADGRADNJA Projekta MLADI UPI. Izjemni projekti in ideje članov AmCham Slovenija v slovenski gospodarski prostor vnašajo odlične prakse in s pomočjo programa Best of the best predstavljajo najboljše poslovne prakse kot vodilo in navdih. Na ta način pripomorejo k prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj v gospodarsko okolje.

Sponzorstvo Mladim upom generacij 2013, 2014 in 2015

Leta 2013 smo se v Zavarovalnici Triglav odločili, da z akcijo pod imenom Mladi upi podpremo mlade, še neuveljavljene nadarjene posameznike, ki imajo zaradi težjih gospodarskih razmer vse več ovir pri uresničevanju svojih potencialov. V letu 2014 in 2015 smo razpis razširili in k sodelovanju povabili mlade upe tako s področja športa kot tudi s področij umetnosti in znanosti.

Z namenom čim bolj kontinuirano pomagati Mladim upom, je Zavarovalnica Triglav tistim Mladim upom, ki niso opustili svoje dejavnosti in ki nadaljujejo s svojim nizom domačih in mednarodnih uspehov, ponudila možnost, da se potegujejo za sponzorska sredstva Zavarovalnice Triglav. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali športni psiholog mag. Aleš Vičič, atletinja Brigita Bukovec, pomočnica ravnatelja na Gimnaziji Ledina Helena Osterman, znanstvenik in pedagog doc. dr. Robert Repnik, pevka Jadranka Juras, ravnateljica OE Glasbene šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Polona Češarek in direktorica službe za upravljanje z zaposlenimi v Zavarovalnici Triglav, d. d. Metoda Debeljak, je na podlagi meril in osebnega razgovora izbrala 11 kandidatov za prejem sponzorskih sredstev Zavarovalnice Triglav:

 1. Sara Kragulj, ritmična gimnastika,
 2. Tanita Kaja Černe, kotalkanje,
 3. Vito Vodenik, plavanje,
 4. Manca Šepetavc, atletika-tek,
 5. Miha Ivanič, badminton,
 6. Janja Garnbret, plezanje,
 7. Manca Rupnik, violina,
 8. Maja Horvat, violina,
 9. Matija Muhar, atletika-met kopja,
 10. Lan Dan Kerštanj, balet,
 11. Lara Ružič Povirk, poezija, gledališče.