Znanih 20 mladih športnih upov

24. 04. 2013
Zaključen je prvi krog izbora kandidatov v razpisu »Mladi so varnost naše prihodnosti«

Na podlagi razpisnih meril je strokovna komisija v torek, 23. aprila 2013, zaključila prvi krog odločanja in izmed 180 prejetih vlog izbrala 20 finalistov razpisa »Mladi so varnost naše prihodnosti«. Mladi športni upi, ki so se uvrstili v finalni izbor, so objavljeni na spletni strani www.triglav.eu.

Z izborom 20 športnikov finalistov se začenja drugi del projekta »Mladi so varnost naše prihodnosti«, v katerem bo Zavarovalnica Triglav 20 zgodb izjemnih športnih posameznikov predstavila tudi širši javnosti. To so zgodbe o velikih talentih, močni volji in trudu, pa tudi o preprekah, ki jih mladi športniki, njihovi starši, trenerji in drugi, ki jih spremljajo na športni poti, vsak dan premagujejo – od pomanjkanja sredstev za udeležbo na pomembnih tekmovanjih, nakupa potrebne opreme do stroškov štartnin ipd. Zgodbe in predstavitve mladih športnih upov boste lahko začeli spremljati od 5. maja dalje.

V drugem krogu razpisa bo strokovna komisija izmed 20 finalistov izbrala najmanj 7 prejemnikov finančne podpore, svojega zmagovalca pa bo prek spletnega glasovanja izbrala tudi slovenska javnost. Zavarovalnica Triglav bo v okviru tega razpisa med mlade športnike razdelila sredstva v skupni višini 55.000 EUR.

K sodelovanju v razpisu »Mladi so varnost naše prihodnosti« je Zavarovalnica Triglav povabila talentirane mlade športnike med 16. in 18. letom starosti, ki v svoji športni disciplini izstopajo in imajo skupaj s svojim trenerjem jasno zastavljene cilje, ki jih želijo doseči v prihodnjih letih.

»V Zavarovalnici Triglav želimo, da bi mladi športni upi, ki se v vse težjih gospodarskih razmerah in zaradi pomanjkanja finančnih sredstev pri razvoju svojega potenciala soočajo s številni težavami, skupaj z nami preskočili ovire in uresničili svoje sanje. Da bomo vsi skupaj v prihodnosti ponosno navijali zanje,« je ob izboru 20 finalistov povedala Urša Manček, pomočnica predsednika uprave Zavarovalnice Triglav.