Razstava na pročelju Plečnikovega spomenika predstavlja vseh 24 reprezentanc EuroBasketa 2013

03. 09. 2013
Skupina Triglav posluje v 7 državah, ki se borijo za naslov prvaka na Evropskem prvenstvu v košarki 2013

Ob uradnem sprejemu za medije je začetek Evropskega prvenstva v košarki 2013 zaznamovala tudi otvoritev posebne razstave uradnih dresov reprezentanc, ki se bodo od 4. do 22. septembra borile za naslov najboljše moške košarkarske reprezentance v Evropi. Namen razstave, ki jo je pripravila Zavarovalnica Triglav, je evropski in svetovni javnosti kot sponzor dogodka predstaviti Slovenijo kot deželo mnogih kulturnih, umetniških in športnih ustvarjalcev.
Pročelje poslovne stavbe Zavarovalnice Triglav, ki je delo največjega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika, bo v času košarkarskega evropskega prvenstva krasila posebna razstava, na kateri bodo obiskovalci Ljubljane in Slovenije spoznali uradne drese vseh 24 držav, ki so se uvrstile na EuroBasket 2013. Razstava na pročelju sedeža Zavarovalnice Triglav je namenjena temu, da tako domači kot tuji navijači spoznajo vse reprezentance in o njih izvedo številne zanimivosti.

»Namen športa je povezovanje narodov skozi pozitivna navijaška čustva in kot glavni sponzor ter uradna zavarovalnica največjega športnega dogodka v zgodovini samostojne Slovenije smo želeli pokazati povezanost držav na prav poseben način. Razstava na takšnem kulturnem spomeniku, kot je Plečnikova stavba, daje športnemu dogodku še poseben čar,« pravi predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar in dodaja: »S sponzorstvom EuroBasketa v Zavarovalnici Triglav povezujemo navijače in zaposlene v Skupini Triglav, ki ima hčerinske družbe v sedmih državah, ki nastopajo na EuroBasketu 2013. To je hkrati tudi naše največje mednarodno sponzorstvo, ki naše družbe na območju srednje in jugovzhodne Evrope združuje v celoviti kampanji – prvič, sočasno in enovito smo vsi Triglavani in zavarovanci v skupni zgodbi regije »Nešteto zavarovancev, ena zavarovalnica«.

Generalni sekretar FIBA Europe Kamil Novak pozdravlja vse medije na 38. EuroBasketu: »Pri pripravi dogodka EuroBasket 2013 v Sloveniji je lokalni organizacijski odbor s promocijskimi aktivnostmi, kot so žreb v jami in tekma na morju, pokazal, koliko časa in energije je vložil v to, da bo slovenski EuroBasket ostal vsem najbolj v spominu. Gostovanje tekmovanja v majhni državi, kot je Slovenija, ima svoje prednosti – navijači lahko v enem dnevu obiščejo več tekem na več prizoriščih. Navijaški ritem in barvitost, ki jo bodo navijači prinesli na prizorišča EuroBasketa 2013, je tisto, kar bo naredilo ta dogodek res uspešen.«

O Skupini Triglav

Obvladujoča družba Skupine Triglav je Zavarovalnica Triglavs sedežem v Ljubljani. Skupina Triglav posluje v sedmih evropskih državah in na osmih trgih: v Sloveniji, na Češkem, Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Črni gori, Srbiji in Makedoniji . Sedež Zavarovalnice Triglav je v zgradbi arhitekta Jožeta Plečnika v Ljubljani.  Z znanjem, izkušnjami in finančno močjo že več kot 110 let skrbi za vedno nove generacije zavarovancev in upravičuje zaupanje, da bo ravno Triglav najbolje poskrbel za njihovo finančno varnost in prihodnost. Zavarovalnica Triglav izvaja skupaj s hčerinskimi družbami v regiji premoženjska, življenjska, prostovoljna dodatna pokojninska in zdravstvena zavarovanja.

V času EuroBasketa 2013 so Zavarovalnica Triglav in njene odvisne  družbe za še posebej vroče košarkarsko vzdušje pripravile posebno atraktivno ponudbo premoženjskih zavarovanj, ki so na voljo v vseh 7 državah.