Mladi so varnost naše prihodnosti

05. 04. 2013
Mlade talentirane športnice in športnike Triglav vabi na razpis, da uresničijo svoje sanje

Zavarovalnica Triglav objavlja razpis, namenjen talentiranim mladim športnikom med 16. in 18. letom starosti, ki v svoji športni disciplini izstopajo in imajo skupaj s svojim trenerjem jasno zastavljene cilje, ki jih želijo doseči v prihodnjih letih.

Projekt Mladi so varnost naše prihodnosti je namenjen športnim upom, ki se šele prebijajo na vrh in se zaradi tega težje potegujejo za profesionalna sponzorska sredstva. Zavarovalnica Triglav želi s finančno podporo v okviru tega razpisa priskočiti na pomoč izjemnim posameznikom, ki se v vse težjih gospodarskih razmerah in zaradi pomanjkanja finančnih sredstev pri razvoju svojega potenciala soočajo z različnimi preprekami – od pomanjkanja sredstev za udeležbo na pomembnih tekmovanjih, nakupa potrebne opreme do stroškov štartnin ipd.

Razpis je objavljen na spletni strani www.triglav.eu. Rok za oddajo vlog po pošti je petek, 12. aprila 2013.

Zavarovalnica Triglav bo v okviru razpisa med mlade športnike razdelila sredstva v skupni višini 55.000 EUR. Strokovna komisija bo izmed vseh prijavljenih kandidatov v prvem krogu na podlagi razpisnih meril določila 20 finalistov, med njimi pa bo nato izbrala najmanj 7 mladih športnih upov, ki bodo prejeli finančna sredstva. Hkrati bo lahko enega od mladih upov izbrala širša javnost, saj bodo vsi finalisti v drugem delu projekta predstavljeni z uporabo celovitega komunikacijskega spleta.

»S projektom želimo vsaj nekaterim izjemnim mladim upom pomagati, da preskočijo ovire in uresničijo svoje sanje. Morda bo prav nekdo od teh v prihodnosti nosilec največjih športnih uspehov,« je ob pričetku akcije povedala Urša Manček, pomočnica predsednika uprave Zavarovalnice Triglav.