Korporativno prostovoljstvo

15. 04. 2014

Pozimi 2014 je Slovenijo prizadel žledolom, ki ga ne pomnijo niti najstarejši prebivalci. Zavod Vse bo v redu in Zavarovalnica Triglav sta tako spomladi povabila zaposlene v zavarovalnici, da prepoznajo potrebe po prostovoljnem delu na področju odpravljanja posledic žledoloma. Zaposleni iz cele Slovenije so predlagali različne projekte sanacije, kjer je bistveni del odprave posledic predstavljala potreba po delu ljudi. Prebujanje narave je ob višjih spomladanskih temperaturah vse hitrejše in z odstranitvijo polomljenih vej ter padlih dreves lahko naravi vsaj malo pomagamo pri okrevanju, hkrati pa omogočimo kmetom pričetek košnje, prebivalcem, ki so utrpeli škodo v in ob bivalnih prostorih, pa omogočimo čim hitrejšo in lažjo vrnitev v normalno življenje.

Med prvimi so zaposleni v sodelovanju z zavodom Vse bo v redu in lokalno skupnostjo izvedli prostovoljsko akcijo pomoči sodelavcu, ki je odličen zavarovalni zastopnik, doma pa sam obdeluje veliko kmetijo. Njegovi sadovnjaki in gozdovi so v času žledu utrpeli ogromno škodo. Najbližji sodelavci so prepoznali njegovo stisko, se povezali z lokalnim turističnim društvom in nato v družbi še več sodelavcev izpeljali zares čudovito akcijo. Kljub slabemu vremenu so veliko naredili, pri tem pa ni manjkalo smeha in veselja. Pri odličnemu zaključku po opravljenem delu pa niso pozabili na petje ob zvokih harmonike in tube.

Predstavniki lokalnih skupnosti in društev lahko predloge za sanacijo posledic žledu posredujejo na vsebovredu@triglav.si.